JADŁOSPIS
JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 21 III | Zupa mleczna z lanym ciastem, Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna ze szczypiorkiem, Herbata z cytryną | Kapuśniak, Makaron z sosem twarogowym, Kompot wieloowocowy. | Kanapka z pasztetem drobiowym i pomidorem, sałata Herbata rumiankowa. |
WTOREK 22 III | Płatki kukurydziane na mleku, Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską, rzodkiewka, Herbata z cytryną | Zupa grysikowa, Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki, Kompot wieloowocowy | Kasza manna z sokiem malinowym, Herbata owocowa. |
ŚRODA 23 III | Płatki owsiane na mleku, Pieczywo mieszane z masłem, Szynka drobiowa, ogórek świeży, Herbata z cytryną | Krupnik, Filet rybny duszony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, Kompot wieloowocowy. | Bułka z masłem, jajko, sałata, papryka, Kakao |
CZWARTEK 24 III | Płatki jęczmienne na mleku, Pieczywo mieszane z masłem, Pasta jajeczna, Herbata z cytryną | Zupa brokułowa, Klopsiki w sosie pomidorowym, kasza orkiszowa, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, Kompot wieloowocowy. | Kisiel z rodzynkami Biszkopty, |
PIĄTEK 25 III | Kasza manna na mleku, Pieczywo mieszane z masłem, Ser żółty, ogórek kiszony, Herbata z cytryną | Zupa pieczarkowa, jajko sadzone, ziemniaki, szpinak. | Kajzerka z masłem i powidłem śliwkowym, jabłko, Kawa zbożowa z mlekiem. |