Jadłospis

DATAŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK   22 IIIIPieczywo mieszane z masłem, Jajecznica ze szczypiorkiem, papryka, Kakao.Rosół z makaronem, Ryż, potrawka z kurczaka, kalafior, Kompot wieloowocowyDrożdżówka z serem, jabłko, Herbatka rumiankowa.
WTOREK   23 IIIKawa zbożowa z mlekiem, Pieczywo mieszane z masłem, parówka drobiowa, ogórek zielony.Zupa jarzynowa, Makaron z sosem bolońskim, Kompot wieloowocowyBudyń z sosem malinowym, Woda z cytryną
ŚRODA   24 IIIPieczywo mieszane z masłem i szynka wieprzowa, pomidor, Zacierka na mleku, Herbata z cytryną.Zupa fasolowa, Kulki serowo – ryżowe z sosem truskawkowym, Kompot wieloowocowyChałka z masłem, Banan, Herbatka miętowa.
CZWARTEK   25 III    Płatki kukurydziane z mlekiem, Pieczywo mieszane z masłem i powidłami śliwkowymi, Herbata z cytryną.Zupa koperkowa, Ziemniaki, nuggetsy z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, Kompot wiśniowy.jogurt truskawkowy, Biszkopty, Herbatka cytrynowa.
PIĄTEK   26 III  Płatki owsiane, Pieczywo mieszane z masłem, Twarożek z rzodkiewką, Herbata z cytryną.Zupa ogórkowa, Kasza jaglana, pulpety rybne, surówka z selera, marchwi i jabłka. Kompot wieloowocowy.Kajzerka z masłem i pastą jajeczną, Kakao.